Gül Baba-ház Kőszeg - A Gül Baba-ház Kőszeg belvárosban, a várral szemben műemlékházban, 4 fő részére, antik bútorokkal berendezett, 2 szoba hallos lakás.

Szent Flórián-szobor

1810-ben készült el a városi épületeket oltó szent késő barokk stílusú szobra. A lábánál álló pajzsra Kőszeg címerét faragta az ismeretlen szobrász.

A közép- és koraújkori városok legnagyobb félelme a járványok mellett a tűzvész volt. A szorosan egymás mellett álló, fazsindellyel fedett házak percek alatt adták át egymásnak a vörös kakast.

A fokozatosan fejlődő szabályozás mellett védőszentet is választottak maguknak a polgárok. Szent Flórián tisztelete a 15. században alakult ki. Kőszegen a 18. században több nagy tűzvész támadt, amelyek közül a legnagyobbak 1777-ben és a következő esztendőben voltak. Flórián kitüntetett tiszteletét mutatja, hogy a 18. században szobra állt a Felső-kapunál, ahol neve napján énekes litániát tartottak, 1721-ben harangot is szenteltek neki. 1778-ban a városi tanács elrendelte, hogy naponta 11 órakor újabb harangozási szakaszt illesszenek be, akkor térdre esve kellett Flóriánhoz imádkozni a híveknek.

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód: