Gül Baba-ház Kőszeg - A Gül Baba-ház Kőszeg belvárosban, a várral szemben műemlékházban, 4 fő részére, antik bútorokkal berendezett, 2 szoba hallos lakás.

Látnivalók

Látnivalók Kőszegen.

Jurisics-vár



A vár a várossal szerves védelmi egységet alkotott, a Magyarországon egyedülálló várváros kategóriába tartozik.

Szent Jakab-templom



A gótikus és barokk képet mutató templomot a 14. és 15. század fordulóján építhették. Egyes feltételezések szerint a 13. század végén elpusztított ferences-rendi kolostor és templom részeinek felhasználásával.

Szent Imre-templom



A templomot 1615 és 1618 között építették a város magyar nyelvű protestáns gyülekezete számára, a polgároktól kapott hozzájárulásból.

Városháza



Magyarországon egyediként, a 14-15. századtól folyamatosan ebben az épületben tanácskoztak és bíráskodtak a város vezetői.

Városi Múzeum



A török ostrom 400. évfordulójára 1932-ben épített Hősök Tornya, a város jelképe, mellette található a Tábornokház, mely ma a Városi Múzeum központi épülete.

Sgraffitós-ház



A Sgraffitós-ház reneszánsz eredetű, 1560 körül építették emeletessé, ekkor kaparták ki jellegzetes díszítéseit.

Jézus Szíve-templom



1892-ben a bécsi Ludwig Schöne tervei alapján indult meg az építkezés. A historizáló neogót épület 57 méteres tornya sokáig a környék legmagasabb építménye volt.

Kiállítások a Jurisics-várban



Az erődítményt leghosszabban (236 éven át) birtokló család után Esterházy-várként is emlegetett építmény déli és délkeleti szárnyának emeletén a Városi Múzeum „A kőszegi vár évszázadai” állandó kiállítása kapott helyet.

Arany Egyszarvú Patikamúzeum



"A nyugat-dunántúli patikák történetéből"

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont



Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által létrehozott és üzemeltetett, 540 négyzetméteres bemutatótérrel rendelkező látogatóközpontban a vidékre jellemző, a Kárpát-medence és az Alpok találkozásánál kialakult különleges élővilágot ismerhetjük meg.

Fekete Szerecseny Patikamúzeum



A Rákóczi út 3. szám alatti épület rekonstrukciója a XVII-XIX. századi állapotok alapján történt 1984 és 1988 között. A földszinten az 1850-1860 között készített biedermeier stílusú officinából juthat a látogató XVII. századi patikaenteriőr és a gyógyszerészettörténeti kiállítás termeibe.

Hősök Tornya



A kapu tornyát 1932-ben, Opaterny Flóris tervei alapján, a török ostrom 400. évfordulóján építették eklektikus stílusban.

Mária-szobor



A Rózsafüzér Királynőjének készített szobrot 1739-ben állították, az ellenreformáció által támogatott Mária-kultusz egyik helyi jelképeként.
Hol van? Ismertető 1 sétaútvonal 7 kép

Városkút



A Jurisics téren áll az egykori Városkút. 1766-ban létesítette a város egy korábbi láncos kút helyén, amelynek létezését írásos adatok is bizonyítják.

Szentháromság-szobor



Pestis-szobornak is nevezhető, mert a kuruc harcok elültével kitört járványban elhunytak emlékére ajánlották fel kőszeg katolikus hívei.

Öregtorony (Zwinger)



A kilencszögletű bástya – a vár mellett – a város védelmi rendszerének legkorábbinak tartott része. Feltételezések szerint 13. századból származik.

Evangélikus templom



A Gyöngyös u. 29. sz. épület udvarán húzódik meg az Evangélikus templom, amely 1783-ban épült késő barokk stílusban.

Református-templom



Agyülekezet alapításának hatvanadik évfordulóján, 1993. szeptember 26–án, helyezték el az új templom alapkövét.

Izraelita zsinagóga



Az egykori zsinagógát a Várkör 38. sz. alatt találjuk, amely 1856-ban épült, romantikus stílusban.

Dr. Nagy László EGYMI – Iskola a határon



1853-ban kezdték építeni a lovassági laktanyát mintázó épületet, amelyben a katonai felsőbb nevelőintézet 1856-ban kezdte meg működését.

Szent Flórián-szobor



1810-ben készült el a városi épületeket oltó szent késő barokk stílusú szobra. A lábánál álló pajzsra Kőszeg címerét faragta az ismeretlen szobrász.

Tábornokház



A városi múzeum otthona. A helyi katonai igazgatás központja volt 1719-ig.

Kálvária templom



A Jurisics Miklós térről, különösen a Hősök tornya alól lenyűgöző látványt mutat az 1729 és 1734 között épített Kálvária-templom, a róla elnevezett hegy csúcsán.

Lábasház - levéltár



Az ország egyetlen duplaárkádos épülete. A barokk stílusú épület hátsó falait maga a várfal adja.

Arany Strucc Szálloda



Kőszeg, de talán az ország legrégebben ugyanazon helyen működő vendéglátó helye. 1597-ben már biztosan fogadó volt falai között.

Forintos-bástya



A vár délnyugati részén, a volt vizesárok "partján" fekszik a Forintos bástya.



Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód: