Gül Baba-ház Kőszeg - A Gül Baba-ház Kőszeg belvárosban, a várral szemben műemlékházban, 4 fő részére, antik bútorokkal berendezett, 2 szoba hallos lakás.

Programok

Programok Kőszegen.

Kőszegi Szüret, Nemzetközi Fúvószenekari TalálkozóKőszeg legtöbb embert megmozgató rendezvénye a KŐSZEGI SZÜRET, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó. A háromnapos programsorozat immár több mint két évtizede mozgatja meg a város lakosságát, hiszen központi eseménye a minden év szeptember utolsó szombatján tartandó szüreti karnevál.

Natúrpark Ízei, Orsolya-napi vásárA Natúrpark Ízei, Orsolya-napi vásár minden évben az Orsolya naphoz legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre. Kőszeg és vonzáskörnyezetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy mint mézeskalácsot, helyi borokat, kürtőskalácsot, különféle mézeket.

Félhold és Telihold – Kőszegi OstromnapokVárosuk történelmének kiemelkedő és meghatározó időszakára emlékeznek a kőszegiek minden év augusztusában.

Szőlő Jövésnek Könyve programsorozatA tájegység múltjában és jelenében is kiemelkedő szerepe van a szőlő- és bortermelésnek. Nem csak a bortermés gazdasági fontossága, hanem az a sajátos embersors - szőlő - bor kapcsolat késztette a várost a Szőlő Jövésnek Könyve 1740. évi megnyitására.
A könyvben évről-évre szebbnél szebb ceruza-, tollrajzok, majd akvarellek örökítik meg a szőlő hajtásait. A bejegyzésre minden évben Szent György-napkor, április 24-én kerül sor.

Kőszegi VárszínházA Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. 1988-tól - a közönség igényeihez igazodva - a könnyedebb, szórakoztatóbb vígjátékokat részesítjük előnyben, melyek nagyobb sikerre számíthatnak a szabadtéri előadások alkalmával.

Kőszegi Páratlan PárlatnapA kirakodóvásár, helyi ételek és italok mellett természetesen a jóféle pálinkák kóstoltatása is garantált!Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód: